Jouw eerste keer lenzen

Probeer gratis jouw eerste daglenzen

Daglenzen zijn contactlenzen die je slechts één dag draagt. Aan het einde van de dag doe je ze uit en gooi je ze weg. En morgen doe je gewoon een nieuw setje in. Draag je op dit moment een bril of maandlenzen, en wil je graag kennismaken met het gemak van daglenzen?

Tijdelijk kun je bij GrandOptical nu gratis daglenzen proberen. Je krijgt een vrijblijvende lenzenaanmeting t.w.v. €35,- en een setje proeflenzen van 5 daglenzen mee. Onze gediplomeerde specialisten nemen je mee in alle voordelen van daglenzen. We gunnen jouw ogen en jou optimaal gemak en perfect zicht.

Bekijk de actievoorwaarden.

Waarom kiezen voor daglenzen?

Daglenzen zijn de meest gezonde en hygiënische keuze voor je ogen. Daglenzen draag je namelijk maar één dag. Dit zorgt voor zo min mogelijk bacteriële besmettingen. En minder last van geïrriteerde of droge ogen. Heb je last van hooikoorts? Dan zijn daglenzen ook een goede keuze voor jou.

Voordelen van daglenzen

 • Onderhoudsvrij, je hebt gen lenzenvloeistof of lenzenhouder nodig
 • Hygiënisch: je vervangt je lenzen iedere dag
 • Gezond voor je ogen
 • Geschikt voor gevoelige ogen
 • Afwisselen met je bril
 • Tijdens vakanties heb je geen vloeistof nodig, en handig tijdens het zwemmen

Verschillende soorten daglenzen

Sferische daglenzen

Sferische daglenzen zijn de meest voorkomende lenssoort en corrigeren bijziendheid of verziendheid. De lens bevat over het gehele lensoppervlakte één sterkte. Dit worden ook wel enkelvoudige contactlenzen genoemd.

Torische daglenzen

Torische daglenzen zijn daglenzen voor mensen met astigmatisme. Ook wel een cilinderafwijking. Je ziet hierbij niet scherp van dichtbij en op afstand. Deze lenssoort heeft verschillende krommingen in verschillende gedeeltes van de lens. Dit corrigeert de onregelmatige vorm van het hoornvlies, zodat jij weer voorzien bent van helder zicht.

Multifocale daglenzen

Multifocale daglenzen bevatten verschillende sterktes in de lens, die vloeiend in elkaar overlopen. Deze lenssoort biedt een oplossing voor mensen met presbyopie en zorgt ervoor dat je op elke afstand weer scherp ziet.

Veelgestelde vragen over proeflenzen

Wat zijn proeflenzen?

Het setje proeflenzen van GrandOptical bestaat uit 5 setjes daglenzen. Hiermee kun je 5 dagen onze daglenzen uitproberen. Kom langs bij een GrandOptical winkel bij jou in de buurt. Hier zal een lenzenaanmeting worden uitgevoerd. Op basis van jouw sterkte, ogen en levensstijl zal een van onze gediplomeerde specialisten jouw adviseren over het type lens dat het beste bij jou past. Deze lenzen krijg je mee naar huis om uit te proberen.

Zijn proeflenzen gratis bij GrandOptical?

Proeflenzen zijn tijdelijk geheel gratis bij GrandOptical. Een van onze gediplomeerde specialisten zal geheel gratis en vrijblijvend een lenzenaanmeting uitvoeren, t.w.v. €35,-. Daarna ontvang je gratis jouw proefsetje daglenzen.

Zijn alle type daglenzen als proeflenzen uit te proberen?

Alle soorten daglenzen bij GrandOptical zijn als proeflenzen uit te proberen. Zo kun jij uitproberen of sferische, torische of multifocale daglenzen iets voor jou zijn. Zodat we samen altijd de lens vinden die het best bij jou past. De proeflenzen van GrandOptical zijn beschikbaar zolang de actie geldig is. Bekijk onze actievoorwaarden.

Waarom is het verstandig om daglenzen uit te proberen?

Wanneer jij nog nooit daglenzen hebt gedragen, bijvoorbeeld omdat je eerst een bril of maandlenzen droeg, weet je niet hoe jouw ogen zullen reageren op de verschillende soorten daglenzen. Tijdens de proefperiode waarin jij een proefsetje daglenzen ontvangt, ontdek je al snel of deze lenssoort bij jou en jouw levensstijl past.

Wat als het proefsetje daglenzen mij niet bevalt?

Het kan zo zijn dat de proeflenzen je niet bevallen. Geen probleem! Bespreek je zorgen of klachten met een van onze gediplomeerde specialisten in de winkel. We helpen je graag met het vinden van jouw perfecte zichtoplossing.

Moet ik wennen aan multifocale daglenzen?

In multifocale lenzen zitten meerdere sterktes verwerkt. Deze lopen vloeiend in elkaar over, maar het kan toch zijn dat je hier even aan moet wennen. Het is mogelijk dat je in het begin wat wazig ziet, maar dit gaat meestal na een aantal dagen over. Het wennen aan multifocale daglenzen gaat sneller dan het wennen aan een multifocale bril.

Voorwaarden

Probeer gratis jouw eerste daglenzen
 • Tijdens de actieperiode ontvang je een gratis lenzenaanmeting t.w.v. 35,- en je ontvangt een gratis proefset contactlenzen van 5 daglenzen.
 • De actie is geldig van maandag 15 april t/m zondag 19 mei 2024. Wijzigingen in de looptijd worden via de website gecommuniceerd.
 • Deze actie is alleen geldig in alle GrandOptical winkels in Nederland.
 • Deze actie geldt niet voor nachtlenzen en harde lenzen.
 • Deze actie is niet geldig op reeds bestelde producten, vloeistoffen en/of losse contactlenzen;
 • Bij (vermoeden van) misbruik of fraude behoudt GrandOptical zich het recht om deelname aan de actie te weigeren.
 • GrandOptical behoudt zich het recht voor om de actievoorwaarden eenzijdig te wijzigen of beëindigen.