Computerbril

De bril die perfect is afgestemd op de afstand tussen jou en je beeldscherm

Breng jij dagelijks veel tijd door achter de computer? Heb je regelmatig last van vermoeide ogen na een lange werkdag? Of kom je na een werkdag thuis met rug-, nek-, schouder- of hoofdpijn? Dan is een computerbril, ook wel een beeldschermbril, het proberen waard. We nemen je mee in alle voordelen. We geven je al onze aandacht en de beste zorg voor je ogen, van je zicht tot je stijl.

 

GrandOptical winkels 

Afspraak maken

 

 

Wat is een computerbril (beeldschermbril)?

 

Een computerbril is een bril op sterkte die perfect is afgestemd op de afstand tussen jou en je beeldscherm, en alles daartussen. De sterkte in de glazen laat je scherp zien van je toetsenbord tot de afstand van je beeldscherm. De meeste computerbrillen zijn geoptimaliseerd voor een afstand van 40 cm tot 100 cm (afhankelijk van de afstand tussen jou en je beeldscherm). Maar het is ook mogelijk om een beeldschermbril voor een langere afstand (max. 4 meter) aan te schaffen.

 

Wat zijn de voordelen van een computerbril?

Je geeft je ogen meer rust 

Hierdoor heb je minder snel last van vermoeide, tranende en branderige ogen.

Je hebt beter zicht tijdens (het schakelen tussen) je werkzaamheden

Dit heeft een positief effect op je werkplezier.

Je werkhouding verbetert

En dat betekent minder snel last van nekpijn, rugpijn, hoofdpijn en schouderpijn.

 

Wanneer heb je een computerbril nodig?

Een computerbril is het overwegen waard wanneer je:

  • Meer dan 2 uur per dag achter de computer zit
  • Na een (werk)dag regelmatig last hebt van prikkende of vermoeide ogen
  • Regelmatig last hebt van hoofd-, nek-, schouder- of rugpijn wanneer je achter de computer hebt gezeten

Een computerbril is meestal pas nodig wanneer je veel tijd achter de computer doorbrengt én ouder bent dan 40 jaar. Twijfel je of een beeldschermbril iets voor jou is? Maak een afspraak bij een GrandOptical winkel bij jou in de buurt. Samen kijken we naar de beste zichtoplossing.

 

 

Welke afstand aanhouden bij de aanschaf van een computerbril?

Welke afstand je het beste kunt aanhouden voor je beeldschermbril, is afhankelijk van de activiteiten die je op een dag verricht. Zit je vooral achter je computer of laptop? Dan is de afstand tussen jou en je beeldscherm leidend. Werk je achter een balie of zit je vaak in meetings waarbij je van een paar meter afstand de presentaties bijwoont? Dan is het handig om een computerbril voor langere afstand te nemen, zodat je naast het computerwerk ook scherp ziet tijdens de rest van je werkzaamheden.

 

'Book' computerglazen - 1 meter 

Deze glazen bieden je scherp zicht voor dichtbij, tot ongeveer 1 meter afstand. Ideaal wanneer je voornamelijk achter de computer werkt.

‘PC’ computerglazen – 2 meter

Deze glazen bieden je scherp zicht voor dichtbij, tot ongeveer 2 meter afstand. Handig wanneer je achter je computer werkt, en daarnaast ook andere werkzaamheden verricht binnen een gezichtsveld van 2 meter (denk aan baliewerk). Je schakelt scherp en vloeiend tussen de verschillende gezichtsgebieden.

'Room’ computerglazen – 4 meter

Deze glazen bieden je scherp zicht voor dichtbij én verdere afstand, tot ongeveer 4 meter afstand. Met deze glazen kijk je scherp naar je beeldscherm, maar ook haarscherp rond in de ruimte eromheen. Werk je achter de computer, maar zit je ook vaak in vergaderingen of bij presentaties? Dan zijn dit de glazen die je nodig hebt.

 

Computerbril kopen bij GrandOptical 

Denk je er over na om een computerbril aan te schaffen? Kom eens langs bij een van onze GrandOptical winkels. Je hebt ruime keuze uit verschillende soorten brillen, want je kunt kiezen uit alle monturen. We helpen je met het passen van verschillende brillen, totdat je de bril vindt die perfect bij je past. De sterkte van een computerbril wijkt af van de sterkte van jouw normale bril, leesbril of multifocale bril. Als je wilt, kunnen we ook direct een oogmeting doen.

 

GrandOptical winkels 

Afspraak maken