Computerbril
(beeldschermbril)

Breng jij dagelijks veel tijd door achter de computer? Heb je regelmatig last van vermoeide ogen na een lange werkdag? Of kom je na een werkdag thuis met rug-, nek-, schouder- of hoofdpijn? Dan is een computerbril het proberen waard. We nemen je mee in alle voordelen. We geven je al onze aandacht en de beste zorg voor je ogen, van je zicht tot je stijl.

Wat is een computerbril

Een computerbril, ook wel een beeldschermbril genoemd, is een bril op sterkte die perfect is afgestemd op de afstand tussen jou en je beeldscherm, en alles daartussen. De sterkte in de glazen laat je scherp zien van je toetsenbord tot de afstand van je beeldscherm.

De meeste computerbrillen zijn geoptimaliseerd voor een afstand van 40 cm tot 100 cm (afhankelijk van de afstand tussen jou en je beeldscherm). Maar het is ook mogelijk om een beeldschermbril voor een langere afstand (max. 4 meter) aan te schaffen.

Wat zijn de voordelen van een computerbril?

Je geeft je ogen meer rust

Hierdoor heb je minder snel last van vermoeide, tranende en branderige ogen.

Je hebt beter zicht tijdens (het schakelen tussen) je werkzaamheden

Dit heeft een positief effect op je werkplezier.

Je werkhouding verbetert

En dat betekent minder snel last van nekpijn, rugpijn, hoofdpijn en schouderpijn.

Wanneer heb je een computerbril nodig?

Wanneer heb je een computerbril nodig?
Een computerbril is het overwegen waard wanneer je…

• Meer dan 2 uur per dag achter de computer zit.
• Na een (werk)dag regelmatig last hebt van prikkende of vermoeide ogen hebt.
• Regelmatig last van hoofd-, nek-, schouder- of rugpijn hebt wanneer je achter de computer hebt gezeten.

Een computerbril is meestal pas nodig wanneer je veel tijd achter de computer doorbrengt én ouder bent dan 40 jaar. Twijfel je of een beeldschermbril iets voor je is? Maak een afspraak bij een GrandOptical winkel bij jou in de buurt. We kijken samen naar de beste zichtoplossing.

Welke afstand aanhouden bij de aanschaf van een computerbril?

Welke afstand je het beste kunt aanhouden voor je beeldschermbril, is afhankelijk van de activiteiten die je op een dag verricht. Zit je vooral achter je computer of laptop? Dan is de afstand tussen jou en je beeldscherm leidend. Werk je achter een balie of zit je vaak in meetings waarbij je van een paar meter afstand de presentaties bijwoont? Dan is het handig om een computerbril voor langere afstand te nemen, zodat je naast het computerwerk ook scherp ziet tijdens de rest van je werkzaamheden. 

'Book' Computerglazen

Deze glazen bieden je scherp zicht voor dichtbij, tot ongeveer 1 meter afstand. Ideaal wanneer je voornamelijk achter de computer werkt. 

'PC' Computerglazen

Deze glazen bieden je scherp zicht voor dichtbij, tot ongeveer 2 meter afstand. Handig wanneer je achter je computer werkt, en daarnaast ook andere werkzaamheden verricht binnen een gezichtsveld van 2 meter (denk aan baliewerk). Je schakelt scherp en vloeiend tussen de verschillende gezichtsgebieden.

'Room' Computerglazen

Deze glazen bieden je scherp zicht voor dichtbij én verdere afstand, tot ongeveer 4 meter afstand. Met deze glazen kijk je scherp naar je beeldscherm, maar ook haarscherp rond in de ruimte eromheen. Werk je achter de computer, maar zit je ook vaak in vergaderingen of bij presentaties? Dan zijn dit de glazen zie je nodig hebt.

Computerbril kopen? Dit zijn de opties

Denk je er over na om een computerbril aan te schaffen? Kom eens langs bij een van onze GrandOptical winkels. Je hebt ruime keuze uit verschillende soorten brillen, want je kunt kiezen uit alle monturen. We helpen je met het passen van verschillende brillen, totdat je de bril vindt die perfect bij je past.

De sterkte van een computerbril wijkt af van de sterkte van jouw normale bril, leesbril of multifocale bril. Als je wilt, kunnen we ook direct een oogmeting doen.

Meest gestelde vragen

Wat is het verschil tussen een computerbril en een blauw-violet licht bril?

Een beeldschermbril wordt nog weleens verward met een blauw-violet licht bril, omdat beide brillen worden gedragen achter een beeldscherm. Toch zijn beide brillen totaal verschillend. Een computerbril wordt gebruikt wanneer je niet meer scherp kunt zien op een korte afstand. Meestal heb je dan ook een leesbril nodig. Een leesbril is afgestemd op de afstand tussen jou en je boek, en een computerbril is afgestemd op de afstand tussen jou en je beeldscherm. Met een blauw-violet licht bril geef je je ogen meer rust en comfort achter een beeldscherm. Het is een extra glasoptie die je op iedere bril (op sterkte én zonder sterkte) kunt toepassen.

Wat kost een computerbril?

De kosten van een computerbril zijn afhankelijk van het gewenste glaspakket en het gewenste montuur. De computerglazen zijn verkrijgbaar op de glaspakketten Smart, Personalized en Superior. Wil je meer weten over de prijzen van een beeldschermbril? In de winkel vertellen we je graag alles over de verschillende opties.

Wordt een computerbril vergoed door de werkgever?

Heb je een computerbril op het oog? Dan hoef je die niet altijd helemaal zelf te bekostigen. De Arbowet stelt namelijk dat werkgevers verplicht zijn om je tegemoet te komen in de (gedeeltelijke) betaling van je nieuwe beeldschermbril, wanneer je klachten ervaart door werk achter de computer. Vraag je werkgever naar de manier waarop dit geregeld is binnen het bedrijf waar je werkt.