Blauw-violet licht bril

Neutraliseer het blauwe licht 

Werk jij dagelijks achter een computer? Of maak je elke dag veel gebruik van je smartphone, tablet of andere beeldschermen? Dan worden je ogen dagelijks veel blootgesteld aan blauw licht. Het kan voorkomen dat je hierdoor last hebt van bepaalde klachten. Of er kunnen klachten ontstaan zonder dat je dit doorhebt. Een blauw-violet licht bril neutraliseert het blauw licht en breng je ogen tot rust. De bril is verkrijgbaar op sterkte, maar ook zonder sterkte. Bij GrandOptical krijgen jouw ogen de aandacht die ze verdienen.

 

Afspraak maken

 

 

 

Wat is een blauw-violet licht bril?

Een blauw-violet licht bril is een bril met ontspiegelde coating die speciaal gebruikt is om blauw licht te reflecteren. Deze coating heeft als doel om het blauwe, kunstmatige licht afkomstig van beeldschermen zoals tv’s, laptops, tablets en smartphones te neutraliseren. De blauw-violet coating brengt rust rondom je ogen en zorgt ervoor dat je minder met je ogen knijpt. Daarnaast minimaliseert de blauw-violet coating lichtschitteringen en verbetert het contrast, wat zorgt voor scherper zicht.

 

De voordelen van een blauw-violet licht bril

De mensen die een blauw-violet licht bril dragen, ervaren de volgende voordelen*:

Minder last van hoofdpijn

Die wordt veroorzaakt door knijpen met de ogen.

Minder last van droge, geïrriteerde en/of vermoeide ogen 

Met dank aan het neutraliserende licht. 

Makkelijker in slaap vallen 

Door veel blootstelling aan kunstmatig licht hou je jezelf soms voor de gek. Je hersenen denken 's avonds dat het nog overdag is en remmen de aanmaak van het slaaphormoon 'melatonine'. Dit maakt het moeilijker om in slaap te komen.

*Het is niet wetenschappelijk bewezen dat blauw-violet licht schadelijk is voor je ogen. Toch ervaren veel mensen positieve effecten van een blauw-violet licht bril. 

 

 

Verschillende soorten blauw-violet licht brillen 

Breng je veel tijd door achter een beeldscherm en merk je dat je ogen wel wat rust verdienen? Dan is het misschien tijd om een blauw-violet licht bril te overwegen. We nemen je graag eens mee naar alle opties.

 

Blauw-violet licht bril op sterkte

Ben je op zoek naar een blauw-violet licht bril op sterkte? Kom eens langs bij ons in de winkel. Samen gaan we op zoek naar de blauw-violet licht bril voor jou. Hebben we een bril gevonden die perfect bij jou past? Dan bestellen we ‘m voor je met de juiste brillenglazen en coating. En helemaal afgestemd op jouw sterkte. We kunnen ook de glazen in je huidige montuur vervangen voor nieuwe glazen met blauw-violet coating.

 

Blauw-violet licht bril zonder sterkte

Een blauw-violet licht bril dragen kan natuurlijk ook wanneer je geen bril op sterkte nodig hebt. Zo gun je je ogen, ook zonder sterkte, de voordelen van een blauw-violet filter. Kom eens langs bij een van onze GrandOptical winkels. Dan vinden we samen met jou de blauw-violet licht bril die je mooi vindt en waarmee je weer gerust achter je beeldscherm kan werken.

 

Blauw-violet licht bril voor kinderen

Een blauw-violet licht bril voor kinderen is ideaal voor op school, maar ook voor in de vrije tijd. Tegenwoordig krijgen de ogen van kinderen veel te maken met kunstmatig licht. Zo kijken ze naar digitale schoolborden, tablets, smartphones of videospelletjes. Dit kan best vermoeiend zijn voor de jonge ogen van je kind. Ben je benieuwd? Kom eens bij ons langs. We kijken samen met jou naar de mogelijkheden.

 

Wat kost een blauw-violet licht filter coating?

Bij GrandOptical zijn er verschillende glaspakketten beschikbaar. Hieronder zie je op welke glaspakketten de blauw-violet licht filter coating verkrijgbaar is. Ook leggen we je per glaspakket uit of je meer betaalt voor het toevoegen van een blauw-violet licht filter coating op je brillenglazen.

 

Glaspakket Smart 

Je betaalt een toeslag van 20,- voor de Blue Clean coating.

Glaspakket Personalized

Je betaalt geen toeslag voor de Blue Clean coating. 

Glaspakket Superiour 

In dit pakket is de Xtra Clean Balance 2 coating beschikbaar. Hier betaal je geen toeslag voor.

 

Wat is het verschil tussen een blauw-violet licht bril en een computerbril? 

Wanneer je veel achter een beeldscherm werkt, kan naast een blauw-violet licht bril, een computerbril ook uitkomst bieden. Maar wat is dan precies een computerbril?

Een computerbril wordt ook wel een ‘beeldschermbril’ genoemd. Het is een bril die speciaal op maat is gemaakt. De computerbril wordt specifiek afgestemd op de afstand tussen jou en je (computer)beeldscherm. Het werkt dus eigenlijk hetzelfde als een leesbril bij het lezen van een boek. Op een computerbril kun je ook een blauw-violet licht filter coating laten toevoegen.

Ben je benieuwd naar wat een computerbril voor jouw ogen kan betekenen? Lees het hier of maak een afspraak en kom eens langs bij een GrandOptical winkel bij jou in de buurt.

 

GrandOptical winkel 

Afspraak maken