Oogmeting voor kinderen

De juiste zichtoplossing voor jouw kind

Het is belangrijk voor je kind om goed zicht te hebben. Dit is van belang voor de ontwikkeling, maar het kan soms lastig zijn om te achterhalen hoe goed jouw kind kan zien. Daarom raden wij van GrandOptical aan om ieder jaar langs te komen voor een oogmeting voor kinderen, vooral wanneer je twijfelt over het zicht van jouw kind. Zo zorgen we er samen voor dat jouw kind wordt voorzien van de juiste zichtoplossing en weer zorgeloos kan genieten van scherp zicht.

 

GrandOptical winkels 

Afspraak maken

 

 

Vanaf welke leeftijd voeren wij een oogmeting bij kinderen uit?

Bij GrandOptical voeren onze opticiens oogmetingen uit bij kinderen vanaf 12 jaar. Voor oogmetingen voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar kun je terecht bij een optometrist. Is je kind jonger dan 8 jaar? Dan verwijzen we je graag door naar een oogarts. Deze zal de oogmeting uitvoeren. Na deze oogmeting krijgt je kind een recept mee, waarmee hij of zij bij GrandOptical de mooiste bril kan komen uitzoeken.

 

De oogmeting

De oogmeting bij je kind (vanaf 12 jaar) zal ongeveer een half uur duren. Er wordt een voormeting uitgevoerd waaruit een sterkte zal komen. Vervolgens zal er een oogdrukmeting worden gedaan. Hierbij bekijkt de opticien de gezondheid van de ogen. Is jouw kind tussen de 8 en 12 jaar? Dan zal een oogmeting ongeveer een uur duren. Jouw kind zal oogdruppels krijgen die even moeten inwerken.

 

GrandOptical winkels 

Afspraak maken