oogmeting

De beste oogzorg

Bij GrandOptical staat de aandacht voor jouw ogen voorop. We geven aandacht, nemen de tijd. En zorgen voor echt, persoonlijk advies. Laat om het jaar een oogmeting doen. Zo houden we je ogen in topconditie en ben je altijd gegarandeerd van scherp zicht.

Laat je ogen regelmatig checken


Bij GrandOptical hebben we onze eigen kijk op je ogen. We staan altijd klaar voor een scherpe blik. Neem je ogen niet voor lief, maar zorg goed voor ze. Je ogen kunnen achteruit gaan zonder dat je iets merkt. Daarom raden we je aan minimaal één keer per twee jaar je ogen op te laten meten, ook als je geen klachten hebt.

Bij GrandOptical krijgen jouw ogen de aandacht die ze verdienen. Wij werken altijd met hightech apparatuur. En alleen met gediplomeerde specialisten. We nemen alle tijd voor jou.

Jouw oogmeting bij grandoptical

Bij GrandOptical bestaat een oogmeting uit drie verschillende stappen.

1

intake

Onze specialisten gaan met je in gesprek om je beter te leren kennen. Ze stellen je een aantal vragen die relevant kunnen zijn voor het uiteindelijke advies. Wat doe je voor werk, wanneer heb je het idee niet goed te kunnen zien en wanneer wil je je bril of lenzen vooral dragen?

2

Expertmeting

Voormeting

Vervolgens voeren we een korte meting uit met de autorefractor. Hier maken we een schatting van de sterkte die jij nodig hebt. Dit helpt ons in de voorbereiding van de uiteindelijke oogmeting.

Oogdrukmeting

De oogdruk meten we door een klein pufje lucht in je oog. De oogdruk meten we om de conditie van je ogen in te schatten. Een continu verhoogde oogdruk kan later tot oogproblemen leiden, en dat willen we natuurlijk voorkomen.

Oogmeting

Vervolgens gaan we door naar de oogmeting. Tijdens de oogmeting stellen we onze apparatuur in op basis van de hiervoor verzamelde gegevens. Door het lenzen van de bekende letters meter we je échte sterkte en beoordelen we hoe goed jouw ogen met elkaar samen werken.

3

Persoonlijk advies

Op basis van wat je ons verteld hebt en de gegevens uit de verschillende metingen krijg je nu advies over de beste kijkoplossing. Zodat jij altijd voorzien bent van het beste zicht. We kiezen samen een bril of lenzen die écht bij jou en jouw wensen passen.

Ontdek onze services

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn ogen laten meten zonder een bril of lenzen aan te schaffen?

Wil je na de oogmeting graag nog even nadenken over de aankoop van een bril of lenzen? Dat begrijpen we. We slaan jouw meetgegevens op in ons systeem, zodat we deze weer gemakkelijk bij de hand hebben zodra je besluit wel een bril of lenzen bij ons te kopen.

Hoe lang duurt een oogmeting?

Wanneer je een oogmeting komt laten doen bij GrandOptical, zal deze ongeveer 30-45 minuten duren. Dit is inclusief intakegesprek en het persoonlijke advies wat je krijgt van onze gediplomeerde specialisten.

Wat kost een oogmeting?

De kosten van een oogmeting hangen af van de soort oogmeting. Kom je langs voor een oogmeting voor een bril? Dan krijg je de oogmeting van ons cadeau. Koop je geen bril, dan kost dit €39. De oogmeting voor contactlenzen kost €35. Dit is inclusief een set testlenzen, vloeistof en controles tijdens de proefperiode. Ideaal toch?

Geldt de oogmeting voor mijn bril ook voor lenzen?

Nee, de oogmeting voor contactlenzen is anders dan die voor een bril. Voor contactlenzen voeren wij een aparte oogmeting uit om goed te kunnen bepalen welke type lenzen het beste bij jouw ogen en jouw levensstijl passen. Maak hiervoor een afspraak bij een GrandOptical winkel bij jou in de buurt.

Moet ik mijn lenzen uitdoen voor een oogmeting?

Ja, voor een correcte oogmeting is het belangrijk dat je geen contactlenzen draagt. Doe je lenzen minimaal 24 uur voor de oogmeting uit. Contactlenzen beïnvloeden namelijk de vorm van je hoornvlies en daarmee de resultaten van de meting.

Let op: een oogmeting is iets anders dan een contactlenscontrole. Bij een contactlenscontrole is het namelijk wel belangrijk dat je jouw lenzen in hebt. Doe voor een contactlenscontrole je lenzen minimaal een paar uur voor de afspraak in. Zo kan één van onze oogexperts nagaan of de lenzen die je draagt nog geschikt zijn.

Hoe vaak moet ik een oogmeting doen?

Wij raden aan om minimaal één keer per twee jaar bij ons langs te komen voor een oogmeting. Zo houden we jouw ogen gezond en weet je zeker dat je altijd optimaal zicht hebt. Draag je contactlenzen? Dan raden wij aan om elk half jaar je ogen te laten controleren door één van onze oogexperts.

Heb je tussentijdse vragen of oogklachten? Dan ben je uiteraard ook eerder welkom in één van onze winkels. We staan voor je klaar.

Wanneer is een oogmeting gratis?

Een oogmeting (ter waarde van €39) is gratis bij aankoop van een complete bril, en als we je uitnodigen voor een gratis controle. De oogmeting voor contactlenzen kost €35. Dit is inclusief een set testlenzen, vloeistof en controles tijdens de proefperiode. Onze oogmeting wordt altijd door erkende oogexperts, opticiens of optometristen uitgevoerd. Zo weet je zeker wat het beste is voor jouw ogen.

Wie voert een oogmeting uit?

De oogmeting zal worden uitgevoerd door een van onze gediplomeerde specialisten. Heb je ernstige oogklachten? Dan zal een optometrist de oogmeting uitvoeren. In dit geval zal onze specialist je na de oogmeting doorverwijzen naar de optometrist voor een optometrisch onderzoek.

Wat verstaat GrandOptical onder oogklachten?

Onder oogklachten verstaan we symptomen die wijzen op een onderliggend oogprobleem. Denk hierbij aan wazig zien, droge ogen, rode ogen, maar ook milde oogproblemen die vanzelf of met behandeling van de huisarts weer overgaan. Heb je oogklachten of twijfel je hierover? Kom dan gerust langs voor een check-up. Maak een afspraak bij een GrandOptical winkel bij jou in de buurt.